Become a King of Pastry
Mark Schimmel | 60 minzaterdag 19 maart 14:00
Echte patisserie maken is een kunstvorm. Van al ons eten kan patisserie misschien wel de meest ongelooflijke vormen, structuren en kleuren aannemen. Dat dat bijna groteske vormen kan aannemen, zie je in de film Kings of Pastry die voor deze workshop te zien is. Maar het Food Film Festival zou het Food Film Festival niet zijn als we niet onze eigen top patissier zouden hebben die jou de beginselen van het vak gaat bijbrengen.
Mark Schimmel is al op jonge leeftijd begonnen bij een plaatselijke banketbakkerij. Daar leerde hij de basis van het patissiersvak.
Maar na een aantal jaar de ene dag koekjes bakken, de andere dag bavaroises maken en de volgende hele dag de petit-fours,
wilde hij meer ... Via restaurant De Roggebot (één ster), een stage bij Maison Troisgros te Roanne (drie sterren), werd hij chef patisserie bij Ron Blaauw (twee sterren). Tegenwoordig is hij de uitdaging aangegaan om als freelancer het ambacht van patissier in ere te houden...
In de workshop Become a King of Pastry zal Mark de belangrijkste aspecten van het patissiersvak combineren. Het proeven, de structuur, het mondgevoel maar ook het Fragile en Secure (met hoofdletters!) werk van suiker en chocolade samen tot een heerlijk kunstwerk te maken...
Meld je hier aan voor dit event op facebook!