Proeven

Proeven

Je hebt tomaten en tomaten, en wijn en wijn. Dat de één lekkerder is dan de ander, dat weten we, maar waarom? En hoe werkt het? Al kun je nog zo goed koken, als het niet smaakt dat is je techniek voor niets geweest. Daarom wordt tijdens een aantal van onze workshops vooral aandacht besteed aan proeven en smaak. 


Sterke Verhalen: Jenever

Alwine van Winsen | 120 min
Oude en jonge jenever zijn een typische specialiteit van de lage landen. De oude vorm van korenwijn die door de toevoeging van jeneverbessen medicinaal moest zijn, werd in de 17de eeuw populair onder de heerschappij van Willem III. De sterke drank is omgeven door verhalen die tijdens deze workshop tot leven gewekt worden. 

Zout van de Wereld

Jeroen van Wieren | 120 min
Het meest gebruikte ingrediƫnt in de keuken, maar bijna niemand besteedt er aandacht aan: zout. En dat terwijl er veel te leren valt over vele verschillende soorten zout. Je kunt het op allerlei manieren gebruiken en verschillende soorten combineren met verschillende ingrediƫnten.