workshops - koken
Global Cuisine: Peruaans Buffet
Alberto Zapata | 39,50 euro | 120 min | Engels gesprokenVoorstelling: zondag 11 mei 09:30 | Mister Kitchen
Na Scandinavië is een nieuw gastronomisch Mekka in opkomst: Peru. Steeds meer mensen verdiepen zich in de eetcultuur waarop de Inca’s belangrijke sporen achter lieten. De keuken is de laatste tijd volop in ontwikkeling. In deze workshop leer je een traditioneel Peruaans gerecht te bereiden en de herkomst van een aantal key ingrediënten en gerechten kennen.
De Peruaanse keuken bevat een grote verscheidenheid aan culturele invloeden. Veel van wat de oorspronkelijke bewoners van Peru aten bleef bewaard en werd later gemixt met Spaanse, Afrikaanse en later Aziatische gerechten. Naast culturen staat Peru ook bekend om zijn rijkdom aan ingrediënten en soorten. Zo kennen ze in het land talloze aardappelsoorten en soorten pepers. Peru is de laatste jaren steeds meer in opkomst vanwege deze eetcultuur.
Voor deze workshop hebben we Alberto van Peruvian Cuisine uitgenodigd. Deze Amsterdamse cateraar is een van de weinige experts op het gebied van deze keuken in Nederland. Amsterdammers kennen Alberto misschien ook van de Neighbourfood Market waar hij met zijn happen regelmatig is te vinden.
Deel dit programma