workshops - koken
Global Cuisine: Marokkaanse Couscous
Merijn Tol | 39,50 euro | 120 min | Nederlands gesprokenVoorstelling: vrijdag 9 mei 20:00 | Mister Kitchen
Een lichte maaltijd, veel groente, warme specerijen en een Noord-Afrikaanse basis: couscous is tegenwoordig een populair alternatief voor rijst of pasta. In deze workshop leer je hoe je couscous het allerlekkerst klaar kunt maken.
Hoewel de voorgegaarde couscous variant waar je kokend water op gooit het bekendst is, is dat niet persé echte couscous. Volgens Merijn, die deze workshop geeft, is echte couscous meer waard. Het grof gemalen gries van durumtarwe wat tot balletjes is gerold, kan tot een groot scala van gerechten worden bereid, mits je de juiste bereidingswijzen kent.
Merijn Tol, bekend van 24Kitchen, laat je kennismaken met de meest authentieke gerechten uit de Arabische wereld. Je leert je couscous stomen en op smaak brengen. Denk aan oranjebloesemwater, abrikozen, notenolie en echte tabouleh. Een verfrissende keuken met verfijnde gerechten, waar je meer mee kon dan je altijd dacht!
Samen met haar partner in crime Nadia schreef Merijn de kookboeken Arabia, Arabia bij je thuis en Bismilla Arabia. Arabia bij je thuis werd dit voorjaar in het Engels vertaald. Veel recepten die ze tijdens de workshop zal maken komen uit dit vertaalde boek Under The Shade of Olive Trees.
Deel dit programma