Nieuws
Buiten spelen op het FFF
Ook als je niet naar een voorstelling of debat gaat, kun je je uitstekend vermaken op het Food Film Festival. Buiten natuurlijk. Op de FFF markt vind je slowe tussendoortjes, bijzondere makers, kunst, kippen en heel veel leuke trucks op de foodcourt.
Een festival is niet compleet zonder markt en als het goed is kun je aan de markt de idealen van het festival aflezen. Daarom zijn al onze standhouders met zorg uitgekozen. De producenten hebben stuk voor stuk bijzondere producten en inspirerende verhalen. Verhalen die ze heel graag delen, dus vergeet de makers vooral niet te ondervragen.
Foodcourt
Samen met The Food Line-Up zijn ook dit jaar weer de lekkerste food trucks op het festival geprogrammeerd. Lotte Wouters, oprichter van The Food Line-Up, zet met haar bedrijf een nieuwe standaard voor duurzaam eten op festivals, en wij doen daar graag aan mee.
Op de foodcourt kun je daarom heel veel good, clean en fair food vinden. En een verzameling nieuwe voedselondernemers met hun food trucks. De mannen van CurryUp! bijvoorbeeld maken curry's met een eigenzinnige twist. En de waterijsjes van MELT Icepops worden op een wel heel moderne manier vorm gegeven; met hun 3D geprinte vormpjes smelt je sowieso voor deze verkoelers. Of Rainbow Popcorn, waar voormalig daklozen de lekkerste en meest kleurrijke popcorn voor je maken.
Ambachtelijker zijn Buskruid, met huisgemaakte soepen, salades en broodjes, en Grizzl, échte burgers (ook vegetarische), waarvan je niet na een half uur alweer honger hebt. Vleesch nog Visch serveert heerlijke vegetarische pita's met gyros, en Brandt & Levie de mooiste zelfgemaakte worsten, zowel droog (op de markt) als vers op een broodje (op de foodcourt) met saus en sla.
Markt
Boekenwurmen kunnen lekker rondneuzen in de boekenkraam van De Kookboekhandel. Al ruim 36 jaar zijn zij de enige gespecialiseerde winkel in kookboeken in Nederland verkopen ze boeken in alle categorieƫn en uit alle delen van de wereld, in verschillende talen. Ondertussen verkoopt Oldenhof al je favoriete kookgerei. En bij de kraam van de Ark van de Smaak vind je bijzondere producten die speciaal door Slow Foodzijn geselecteerd.
Bij de gespecialiseerde kramen vind je onder andere het Vlaamsch Broodhuys de mooiste zuurdesems als broden en als boterhammen. En wil je er wat te drinken bij voor thuis? Giel Cider staat op de markt, met zelfgemaakte ciders van 100% Hollandse appels. En Willem&Drees hebben de heerlijkste regionale groentes en fruit, met vergeten rassen en bijzondere soorten.
Ghee Easy verkoopt de nieuwste trend in vet: ghee. Een Indiase vorm van geklaarde boter met zachte smaak. Meeuwig & Zn verkopen traditionele Zuid-Europese olijfolie's van rond de Middelandse Zee en Imkerij Hortensius heeft de lekkerste honing en honingzoete hapjes. De Goede Vissers verkopen eerlijke kroketjes, oesters, en meer, afhankelijk van de vangst van de dagen ervoor.
Koffie mag natuurlijk niet ontbreken op het FFF. Moyee schenkt de lekkerste koffie die ook nog eens ontzettend fair is, en de Chocolatemakers die hun bonen met de hand kiezen en hier zelf chocolade van maken.
Nog meer buiten
Vroeger waren mensen uit Amsterdam en ommeland met elkaar verbonden door de melk die uit de omgeving de stad in werd gebracht. Ontwerpster en choreografe Sietske Klooster (de MelkSalon) lanceert tijdens het FoodFilmFestival de MelkWegen. Hierin zet ze boeren en burgers letterlijk in beweging om de melkverbinding tussen stad en land opnieuw te vormen. Festivalbezoekers worden uitgenodigd om mee te doen met deze Melkwegensalon. Hoe? Dat hoor je als je er bent!
Het Taste Station van de LTO laat je Hollandse producten proeven en daarnaast mag je al je vragen over de agrarische sector op ze af vuren. Bij de kippenrennen van Kipster zie je een klein stukje van ons no waste beleid, en als je ergens koffiedik met daarop oesterzwammen ziet zie je een prachtig project van Gro!
Porseleinen Supermarkt
In de foyer van het MC Theater is nog een bijzonder project te vinden: The Food Chain Project. Kunstenaar Itamar Gilboa hield een jaar lang bij wat hij dagelijks eet. Hij kwam tot de conclusie dat hij meer vlees en alcohol consumeerde dan hij voor mogelijk hield. Om ook andere mensen inzicht te geven in onze dagelijkse consumptiepatronen heeft Itamar ruim 8000 voedingsmiddelen omgezet in een draagbare porseleinen supermarkt, waarvan een klein deel is te zien tijdens het Food Film Festival in een installatie. De sculpturen zijn te koop en een deel van de opbrengst gaat naar organisaties die zich inzetten om honger te bestrijden. Op deze manier creƫert de installatie een zogenaamde 'food chain'.
Op 9 en 10 mei is naast het Food Film Festival ook een mini-festival op het terrein: Denim Days. In de Zuiveringshal vind je op die dagen de indigoblauwe jeans in alle vormen en maten, en kun je de nieuwste modellen kopen of je oude favorieten laten repareren.
Ga terug naar nieuws overzicht
Deel dit nieuws!