workshops

Koreaans koken met Yokiyo

Koreaans koken met Yokiyo

Yokiyo | Workshop | 120 min | Vegetarisch
Voorstelling: zondag 24 maart 17:30 | Van Niftrik

De Koreaanse keuken is in Nederland nog niet zo bekend maar daar gaat heel snel verandering in komen. De kleine (groente)gerechtjes zijn namelijk niet alleen gezond maar ook ontzettend lekker. In deze vegetarische workshop leer je écht Koreaans social food te maken.

De Koreaanse keuken bestaat uit kleine kruidige gerechtjes van (veelal) gefermenteerde groente, tofu en gerookt of geroosterd vlees, die je vervolgens samen hoort te delen. Kimchi is een van de bekendste bijgerechten. Maar wat dacht je van bijvoorbeeld Kimbap (zie foto)? Of Mandu’s? Daan Moo Ji en zeewiersoep? 

Samen met de koks van het pasgeopende restaurant Yokiyo ga je deze keuken verkennen en eigen leren maken, of in elk geval: een deel daarvan. Het restaurant op de Amsterdamse Wallen kreeg sinds haar opening niets dan lovende kritieken en volgens culinair journalisten is Koreaans de heetste keuken van 2013. 
 

Deel dit programma


Ga terug naar het workshopprogramma


blog comments powered by Disqus