Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Tipje van de sluier: workshops 2012

Tipje van de sluier: workshops 2012

Het programma van het Food FIlm Festival wordt op 6 februari bekend gemaakt. Maar dat is voor de echte FFF-liefhebber wel erg lang wachten. Daarom nu alvast een tipje van de sluier.

Het Food Film Festival wil bijdragen aan de overgang naar een betere manier van voedsel produceren en consumeren. Dat willen we bereiken door bijvoorbeeld mensen bewust te maken van de wondere wereld waar hun eten vandaan komt. We leven nu eenmaal in een tijd waarin voor het eerst in de geschiedenis er meer mensen in de stad wonen dan op het platteland - en die mensen zijn dus nĂ­et bezig met voedsel produceren. Daarmee verliezen ze een belangrijk contact met de natuur en de manier waarop de wereld werkt. Daarom vertoont het Festival kritische documentaires over voedselproductie en laat het boeren en beleidsmakers met het publiek (de consument) in debat gaan.

Maarrrrrr.....

Dat is natuurlijk niet alles! Want een heel groot deel van beter produceren en consumeren is ook vooral de PASSIE voor goed en lekker eten en het pure PLEZIER dat komt kijken bij het bereiden ervan. Die liefde voor eten moet worden aangewakkerd bij zoveel mogelijk mensen en een van de beste manieren om dat te doen, is door mensen samen te laten koken en genieten. Daarom organiseerde het Food Film Festival vorig jaar in samenwerking met culinair tijdschrift delicious. heerlijke workshops. En die waren zo ontzettend succesvol (uitverkocht, binnen twee uur...), dat we het dit jaar weer gaan doen.

Het workshopprogramma van FFF 2012 zal uitgebreider zijn dan dat van 2011 - hoe precies, dat kunnen we nog niet zeggen. Maar wel kunnen we je alvast vertellen dat een paar succesnummers van vorig jaar ook dit jaar weer van de partij zijn. Oké, de linkjes hieronder gaan nog naar de website van vorig jaar, dus let op: de nieuwe workshopbeschrijvingen komen er aan en zullen een beetje anders zijn. Het volledige programma wordt op 6 februari online gezet, dus dan weet je meer. Maar om jullie lekker te maken, konden we dit niet achter houden. Enjoy!


Allereerst komen de heren van Brandt & Levie je weer leren hoe Ambachtelijk Worst te Maken. In het afgelopen jaar is de eigen, goede worstmakerij van Brandt & Levie uitgegroeid tot een bekend merk in de Amsterdamse delicatessen zaken (en iedere zaterdag op de Zuidermarkt). Maar tijdens deze bijzondere workshop leren ze jou de kneepjes van het vak - niet te missen.

Wat is er lekkerder dan een goed glas wijn bij een goede, zelfgekookte maaltijd? Maar welke wijn bij welke maaltijd? Welke druif, welk land, welke regio? Is dit soort twijfel herkenbaar, schrijf je dan in voor de workshop Wijn Proeven met Harold Hamersma. Hamersma schrijft wijnboeken, wijnrecensies, geeft wijncursussen weet kortom alles waar jij over twijfelt. Ook al niet te missen! 

En wat te denken van een heerlijk zwoele workshop Arabia met Merijn Tol en Nadia Zerouali. Want o wat een heerlijke keuken is dat toch - met granaatappels, pijnboompitten, heerlijke kruiden, zelfgemaakte lebne, de meest geurige kip en wat al niet meer. Vorig jaar kreeg het hele festival spontaan honger toen de kookboekenschrijfsters en reizigers Nadia en Merijn hun workshop gaven.

Hou de site in de gaten voor snel meer nieuws over de workshops!


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus